Valldal

Eit opplevelse og aktivitets mekka

Valldal er ei perle på indre Sunnmøre og ligg perfekt plassert mellom Trollstigen og Geiranger. Valldal er omgitt av høge fjell som gir et godt klima og et ypperlig utgangspunkt for nydelige fjellturer. Naturen i Valldal byr på det beste av det Norge og Vestlandet har å tilby med bratte fjell som stuper rett ned i fjordane. Verdensarv fjorden Tafjord startar med utgangspunkt i Valldal og er en opplevelse du sent vil glemme. Her får du nyte vakker norsk natur og beundringsverdige fjellgårder uten forstyrrelser fra store cruise skip, er du heldig kan du også få sjå den lille hvalarten Nise leike i fjorden.

Dersom du er av den litt meir dristige typen som heller vassar timesvis oppover i laussnøven en å dele snøven med mange andre er Valldal rett og slett eit uoppdaga paradis. Vi har ein heil drøss av lett tilgjengelige toppturar med mellom 1000 og 1500 hdm med skikjøring. Med bratte fjell på alle kantar finn ein alltid ein perfekt tur til dei forskjelige forholda og ein kan fint kjøre ski langt ut i juni om ein er ekstra ivrig. Her har vi mykje lokal kunnskap, så berre spør.

Sylte hotell er eit tradisjonsrikt  gamalt trehotell som første gong åpna dørene i 1874.

Det er så absolutt verd eit besøk, enten for overnatting eller ein kaffekopp med noko attåt. I resepsjonen på hotellet kan du sjå dei nesten 100 år gamle veggmaleria, mala av Johannes Smogeli og viser Olav den Heilage sin ferd gjennom valldal i 1028.

Valldal aktivitetspark er ein spanande aktivitetspark med klarting ag andre aktivitetar.

Her finn du over 1400 meter klatreløyper montert i tre og stolpar. Her er noko for alle, både liten og stor.

 

Kontakt info